Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVIJE OSUMNJIČENE OSOBE

31.05.2013. 15:19

Tužitelj Tužiteljstva BiH je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje pritvora za dvije osobe, osumnjičene za kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. stavka 1., u svezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama iz članka 195. stavka 1. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

1.    Gorana Jovanovića, državljanina BiH i

2.   Leona Mendeza (Anto Čančarević u Hrvatskoj), državljanina BiH i R Hrvatske.

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode dana 30. 05. 2013. godine u jutarnjim satima od strane ovlaštenih policijskih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, nakon čega su u zakonskom roku predati Tužiteljstvu BiH.

Tužiteljstvo BiH navedene osobe sumnjiči da su kao pripadnici međunarodne organizirane kriminalne skupine, koju čine osobe iz Republike Hrvatske, Republike Srbije, Kraljevine Nizozemske i Republike Njemačke, dogovorili nabavku droge sa područja Južne Amerike, preko Kraljevine Nizozemske i Belgije, s ciljem daljnje prodaje ove droge na području Republike Njemačke i drugih zemalja Centralne i Istočne Europe.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c) ZKP BiH. Određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima predloženo je zbog opasnosti od bjekstva. Također, mjera pritvora je predložena i zbog postojanja opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili supočinitelje, kao i ponoviti već započeto kazneno djelo.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba