Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САСТАО СЕ СА МИНИСТРОМ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА ФБиХ

30.05.2013. 15:22

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић, састао се са Предрагом Куртешом, министром унутрашњих послова ФБиХ. На састанку је разговарано о предстојећим активностима за пресељење Тужилаштва БиХ у нову зграду коју сада користи Јединица за специјалну подршку Федералне управе полиције.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САСТАО СЕ СА МИНИСТРОМ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА ФБиХ

Такође, разговарано је и о активностима на припреми локације у Блажују, на коју се планира премјештање Специјалне јединице.

На састанку је закључено да ће се предузети све активности како би се ови процеси провели брже и ефикасније, а Тужилаштво БиХ ће премјештањем у нову зграду добити адекватне капацитете за смјештај запосленика, као и повећање капацитета у Посебном одјелу за ратне злочине, који ће помоћи ефикаснијем процесуирању предмета ратних злочина у будућности.

Министар Куртеш је упознао главног тужиоца да је о наведеним активностима разговарано и на јучерашњем састанку званичника из области безбједности и унутрашњих послова са амбасадором САД-а и специјалним представником ЕУ у БиХ.

Тужилаштво БиХ очекује да ће у што скоријем року бити омогућено пресељење у нову, засебну зграду, гдје ће бити обезбијеђени адекватни капацитети за смјештај свих запосленика Тужилаштва БиХ, ради што ефикаснијег рада на сложеним предметима ратних злочина, организованог криминала и корупције.

Такође, на овај начин ће се испунити дио препорука из структуралног дијалога о реформи правосуђа, у којима БиХ има обавезу да изађе у сусрет и помогне Тужилаштву БиХ у пресељењу у нове просторије.

На данашњем састанку је такође разговарано и о сарадњи Тужилаштва БиХ и МУП-а ФБиХ у истраживању и процесуирању кривичних дјела организованог криминала и корупције.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba