Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA MINISTROM UNUTARNJIH POSLOVA FBiH

30.05.2013. 15:22

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, sastao se sa Predragom Kurtešom, ministrom unutarnjih poslova FBiH. Na sastanku je razgovarano o predstojećim aktivnostima za preseljenje Tužiteljstva BiH u novu zgradu koju sada koristi Jedinica za specijalnu podršku Federalne uprave policije.

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA MINISTROM UNUTARNJIH POSLOVA FBiH

Također, razgovarano je i o aktivnostima na pripremi lokacije u Blažuju, na koju se planira premještanje Specijalne jedinice.

Na sastanku je zaključeno da će se poduzeti sve aktivnosti kako bi se ovi procesi proveli brže i učinkovitije, a Tužiteljstvo BiH će premještanjem u novu zgradu dobiti adekvatne kapacitete za smještaj uposlenika, kao i povećanje kapaciteta u Posebnom odjelu za ratne zločine, koji će pomoći učinkovitijem procesuiranju predmeta ratnih zločina u budućnosti.

Ministar Kurteš je upoznao glavnog tužitelja da je o navedenim aktivnostima razgovarano i na jučerašnjem sastanku dužnosnika iz oblasti sigurnosti i unutarnjih poslova sa veleposlanikom SAD-a i specijalnim predstavnikom EU u BiH.

Tužiteljstvo BiH očekuje da će u što skorijem roku biti omogućeno preseljenje u novu, zasebnu zgradu, gdje će biti osigurani adekvatni kapaciteti za smještaj svih uposlenika Tužiteljstva BiH, radi što učinkovitijeg rada na složenim predmetima ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije.

Također, na ovaj način će se ispuniti dio preporuka iz strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa, u kojima BiH ima obvezu da izađe u susret i pomogne Tužiteljstvu BiH u preseljenju u nove prostorije.

Na današnjem sastanku je također razgovarano i o suradnji Tužiteljstva BiH i MUP-a FBiH u istraživanju i procesuiranju kaznenih djela organiziranog kriminala i korupcije.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba