Вијести

Представник Тужилаштва БиХ учествовао у делегацији која се састала са званичницима тужилаштава у Швајцарској

24.05.2013. 15:18

Група званичника из тужилаштава из свих крајева Босне и Херцеговине, заједно са представницима ВСТС-а БиХ, посјетила је Цирих и састала се са високим званичницима тужилаштва у Цириху и Савезног тужилаштва Швајцарске.

Представник Тужилаштва БиХ учествовао у делегацији која се састала са званичницима тужилаштава у Швајцарској

На састанцима је разговарано о сегменту односа с јавношћу и комуникације тужилаштава са медијима те су размијењена искуства у овој области са колегама из Швајцарске.

Представник Тужилаштва БиХ, портпарол Борис Грубешић, на састанку је презентовао моделе екстерне и интерне комуникације Тужилаштва БиХ те сарадњу ове институције са медијима, грађанима, институцијама власти и невладиним сектором.

На састанку је презентован рад Тужилаштва БиХ у сегменту односа с јавношћу, просљеђивање медијима информација и вијести о активностима тужилаштва. Тужилаштво БиХ је, између осталог, у 2012. години прослиједило медијима више од 350 информација и вијести из домена свога рада.

Укупно 11 званичника из тужилаштава широм БиХ је током ове посјете имало прилику да се састане, разговара и размијени искуства са главним тужиоцем Кантона Цирих, те са тужиоцима Савезног тужилаштва Швајцарске о питањима која се односе на информисање јавности о раду тужилаштава, као и моделима комуникације с јавношћу, укључујући рад портпарола, дистрибуцију информација за медије, информисање путем веб страница тужилачких институција и на друге начине комуникације са медијима, грађанима и локалном заједницом.

У оквиру студијске посјете Цириху, делегацију тужилаштава из БиХ сачињавали су представници:

- Тужилаштва БиХ,

- ВСТС-а БиХ,

- Републичког тужилаштва РС-а,

- Окружног тужилаштва Добој,

- Кантоналног тужилаштва Сарајево,

- Јавног тужилаштва Брчко дистрикта БиХ,

- Окружног тужилаштва Требиње,

- Кантоналног тужилаштва Широки Бријег,

- Кантоналног тужилаштва Ливно,

- Кантоналног тужилаштва Травник и

- Кантоналног тужилаштва Зеница.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba