Vijesti

Predstavnik Tužiteljstva BiH sudjelovao u izaslanstvu koje se sastalo sa dužnosnicima tužiteljstava u Švicarskoj

24.05.2013. 15:18

Skupina dužnosnika iz tužiteljstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, zajedno sa predstavnicima VSTV-a BiH, posjetila je Cirih i sastala se sa visokim dužnosnicima tužiteljstva u Cirihu i Saveznog tužiteljstva Švicarske.

Predstavnik Tužiteljstva BiH sudjelovao u izaslanstvu koje se sastalo sa dužnosnicima tužiteljstava u Švicarskoj

Na sastancima je razgovarano o segmentu odnosa s javnošću i komunikacije tužiteljstava sa medijima te su razmijenjena iskustva u ovoj oblasti sa kolegama iz Švicarske.

Predstavnik iz Tužiteljstva BiH, glasnogovornik Boris Grubešić, na sastanku je prezentirao modele eksterne i interne komunikacije Tužiteljstva BiH te suradnju ove institucije sa medijima, građanima, institucijama vlasti i nevladinim sektorom.

Na sastanku je prezentiran rad Tužiteljstva BiH u segmentu odnosa s javnošću, prosljeđivanje medijima informacija i vijesti o aktivnostima tužiteljstva. Tužiteljstvo BiH je, između ostalog, u 2012. godini proslijedilo medijima više od 350 informacija i vijesti iz domena svoga rada.

Ukupno 11 dužnosnika iz tužiteljstava diljem BiH je tijekom ove posjete imalo prigodu da se sastane, razgovara i razmijeni iskustva sa glavnim tužiteljem Kantona Cirih, te sa tužiteljima Saveznog tužiteljstva Švicarske o pitanjima koja se odnose na informiranje javnosti o radu tužiteljstava, kao i modelima komunikacije s javnošću, uključujući rad glasnogovornika, distribuciju informacija za medije, informiranje putem web stranica tužiteljskih institucija i druge načine komunikacije sa medijima, građanima i lokalnom zajednicom.

U okviru studijske posjete Cirihu, izaslanstvo tužiteljstava iz BiH, sačinjavali su predstavnici:

- Tužiteljstva BiH,

- VSTV-a BiH,

- Republičkog tužiteljstva RS-a,

- Okružnog tužiteljstva Doboj,

- Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo,

- Javnog tužiteljstva Brčko distrikta BiH,

- Okružnog tužiteljstva Trebinje,

- Kantonalnog tužiteljstva Široki Brijeg,

- Kantonalnog tužiteljstva Livno,

- Kantonalnog tužiteljstva Travnik i

- Kantonalnog tužiteljstva Zenica.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba