Вијести

7. РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ДРЖАВНИХ ТУЖИЛАЦА

23.05.2013. 15:26

Делегација Тужилаштва БиХ, са главним тужиоцем Гораном Салиховићем на челу, учествује на 7. Регионалној конференцији државних тужилаца, која ће почети данас са радом на Брионима.

7. РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ДРЖАВНИХ ТУЖИЛАЦА

На 7. Регионалној конференцији државних тужилаца, поред главног тужиоца Горана Салиховића, учествују и Младен Бајић, главни државни одвјетник Државног одвјетништва Републике Хрватске, Владимир Вукчевић, главни тужилац Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије, као и Serge Brammertz, главни тужилац при МКСЈ-у са сарадницима.

Теме 7. Регионалне конференције државних тужилаца односе се на разматрања сарадње државних тужилаштава земаља региона у прогону починилаца ратних злочина.

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић, на овој стручној конференцији презентираће излагање које се односи на однос државних тужилаштава према жртви, као и о праву јавности у кривичним дјелима ратних злочина.

Учесници конференције, између осталог, разговараће о међународном и резидуалном механизму за кривичне судове за бившу Југославију и Руанду, о сарадњи на основу споразума за ратне злочине у региону – о досадашњим резултатима и приједлозима за даљу сарадњу, као и о преговорима за приступање Европској унији и затварању Поглавља 23. – правосуђе и основна права – ратни злочини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba