Vijesti

VOJISLAV ILINČIĆ (1973) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

21.05.2013. 15:15

Optuženi za krijumčarenje osoba sporazumno je priznao krivnju. Optuženi Vojislav Ilinčić, rođen 29. 04. 1973. godine u Brčkom, nastanjen u Pelagićevu, državljanin BiH, koji je optužen za kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. stavka 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 29. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivnju.

Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Vojislava Ilinčića osudi na kaznu zatvora u trajanju od dvije (2) godine i istodobno utvrdi da se ista neće izvršiti ako imenovani u roku od pet (5) godina ne počini novo kazneno djelo, kao i da mu se kao sporedna kazna izrekne novčana kazna u iznosu od šest tisuća (6.000,00) KM, koju je optuženi Vojislav Ilinčić dužan platiti u roku od 6 mjeseci od dana pravomoćnosti presude.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

On se tereti da je sudjelovao u prevođenju stranih državljana preko državne granice na mjestu na kojem prijelaz nije dozvoljen.

Predložena kazna sukladna je udjelu optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi je pristao da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 28. 12. 2012. godine. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba