Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA VISOKIM DUŽNOSNICIMA TUŽITELJSTVA U ČIKAGU

17.05.2013. 15:24

Tijekom službene posjete Sjedinjenim Američkim Državama, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, sastao se sa visokim dužnosnicima pravosudnih institucija u Čikagu, Ilinois, SAD.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA VISOKIM DUŽNOSNICIMA TUŽITELJSTVA U ČIKAGU

Glavni tužitelj se sastao, u odvojenim susretima, sa glavnom državnom tužiteljicom za okrug Čikago, Anitom Alvarez, te saveznom tužiteljicom Laurie Barsella, rukovoditeljicom Odjela za borbu protiv javne korupcije Tužiteljskog ureda Čikaga.

Tijekom sastanaka razmijenjena su iskustva u pogledu borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, te je istaknuta potreba za jačanjem suradnje i edukacijom na polju borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala između Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Državnog tužiteljstva države Ilinois, Sjedinjene Američke Države.

Tijekom posjete SAD-u i sastanaka glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH sa visokim dužnosnicima pravosudnih i policijskih agencija u SAD-u, istaknuta je potpora jačanju institucija za uspostavu vladavine prava u Bosni i Hercegovini i potpora u procesuiranju predmeta ratnih zločina te borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba