Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI OSOBE ZBOG NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

16.05.2013. 15:17

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv četiri osobe koje se terete za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama.

Optužnica je podignuta protiv:

1.    M. M. (1979) iz Banovića, državljanina BiH,

2.   O. R. (1977) iz Banovića, ranije osuđivanog, državljanina BiH,

3.   M. E. (1986) iz Banovića, državljanina BiH i

4.   R. E. (1989) iz Banovića, državljanke BiH.

Optuženi M. M. i O. R. se terete da su tijekom veljače 2013. godine, u cilju stjecanja imovinske koristi, zajedno sa njima poznatim osobama iz Kraljevine Nizozemske organizirali skupinu ljudi, a optuženi M. E. i R. E. se terete da su postali članovima organizirane skupine ljudi koja se bavila vršenjem kaznenih djela koja su u svezi sa neovlaštenom međunarodnom prodajom, kupovinom radi prodaje te prijenosom i prijevozom opojne droge „kokain“, koja je propisom proglašena opojnom drogom i čiji je promet zabranjen.

Prema navodima optužnice, optuženi su odlazili na područje SR Njemačke i Kraljevine Nizozemske te tamo preuzimali opojnu drogu „kokain“ koju su radi izbjegavanja policijske kontrole sakrivali u vozilu i prevozili na područje Bosne i Hercegovine.

Nakon što su pripadnici SIPA-e zaustavili i pretresli vozilo kojim je upravljao M. E., dana 16. 02. 2013. godine u mjestu Orašje, u naslonjaču zadnjeg desnog sjedišta pronašli su i oduzeli jedan paket upakiran u PVC vrećice, omotan prozirnom PVC folijom i oblijepljen bijelom samoljepljivom trakom sa sadržajem 978,02 grama opojne droge „kokain“, nakon čega su svi optuženi lišeni slobode.

Zbog svega navedenog, optuženi se terete da su počinili kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. stavka 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba