Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ЈЕ ПРЕМА ИНТЕРПОЛУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ У ВЕЗИ ПРЕДМЕТА ПРОТИВ НАСЕРА КЕЉМЕНДИЈА

07.05.2013. 15:29

Након што је Тужилаштво БиХ данас од Канцеларије Интерпола у БиХ запримило информацију о лишењу слободе Насера Кељмендија на подручју Косова, тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, упутио је према Интерполу документацију и информације везане за предмет који се против овог осумњиченог води у Тужилаштву БиХ.

Због хитности дјеловања и мјере притвора одређене на Косову, ова информација биће достављена надлежним правосудним и полицијским органима на подручју Косова.

Тужилаштво БиХ ће током дана, такође према Министарству правде Босне и Херцеговине, у складу са процедуром, упутити захтјев за изручење осумњиченог Насера Кељмендија правосуђу Босне и Херцеговине.

Тужилаштво БиХ је у сталном контакту са свим институцијама у БиХ укљученим у овај процес, како би се предузеле потребне активности за изручење Насера Кељмендија и његово процесуирање у Босни и Херцеговини.

Тужилаштво БиХ, у оквиру истраге у овом предмету, сумњичи Насера Кељмендија за организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштеног промета опојним дрогама и кривичним дјелом убиства.

Тужилаштво БиХ наставља рад на овом предмету у правцу подизања оптужнице против више лица.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba