Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH UPUTILO JE PREMA INTERPOLU DOKUMENTACIJU U SVEZI PREDMETA PROTIV NASERA KELJMENDIJA

07.05.2013. 15:29

Nakon što je Tužiteljstvo BiH danas od Ureda Interpola u BiH zaprimilo informaciju o lišenju slobode Nasera Keljmendija na području Kosova, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputio je prema Interpolu dokumentaciju i informacije u svezi sa predmetom koji se protiv ovog osumnjičenog vodi u Tužiteljstvu BiH.

Zbog hitnosti djelovanja i mjere pritvora određene na Kosovu, ova informacija će biti dostavljena nadležnim pravosudnim i policijskim tijelima na području Kosova.

Tužiteljstvo BiH će tijekom dana, također prema Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine, sukladno proceduri, uputiti zahtjev za izručenje osumnjičenog Nasera Keljmendija pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH je u stalnom kontaktu sa svim institucijama u BiH uključenim u ovaj proces, kako bi se poduzele potrebne aktivnosti za izručenje Nasera Keljmendija i njegovo procesuiranje u Bosni i Hercegovini.

Tužiteljstvo BiH, u okviru istrage u ovom predmetu, sumnjiči Nasera Keljmendija za organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama i kaznenim djelom ubojstva.

Tužiteljstvo BiH nastavlja rad na ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice protiv više osoba.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba