Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ НЕРМИНА КОРАЈЦА (1973)

07.05.2013. 15:22

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Нермина Корајца, званог „Жути“, рођеног 04. 10. 1973. године у у Бијељини, настањеног у Сарајеву, раније осуђиваног, држављанина БиХ, који се терети да је учинио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1. Кривичног закона БиХ, а у вези са Законом о ауторском и сродним правима (“Сл. гласник БиХ", бр. 63/10).

Оптужница терети Нермина Корајца да је као директор у пословним просторијама самосталних услужних радњи-фотокопирница “КН” у Сарајеву, без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење, извршио неовлаштено умножавање ауторских дјела, књига и уџбеника разних аутора фиксирањем на материјалну подлогу, те истовремено вршио фотокопирање књига и уџбеника за којима је владала већа потражња, супротно члану 20. ставу 2. Закона о ауторском и сродним правима (“Службени гласник БиХ” бр. 63/10).

Како се наводи у оптужници, дана 27. 03. 2012. године, претресом његових пословних објеката, пронађена је и одузета опрема на којој се вршило неовлаштено умножавање, као и фотокопирани примјерци уџбеника и књига - ауторска дјела различитих аутора.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba