Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH U SLUŽBENOJ POSJETI SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

07.05.2013. 15:16

Jačanje kapaciteta za borbu protiv korupcije, organiziranog kriminala i procesuiranja ratnih zločina u BiH, kao i suradnja između tužitelja na regionalnoj i međunarodnoj razini, glavne su teme razgovora glavnog tužitelja sa visokim dužnosnicima pravosuđa i policije u SAD-u.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH U SLUŽBENOJ POSJETI SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović nalazi se u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, tijekom koje će se sastati sa najvišim dužnosnicima pravosudnih i sigurnosnih institucija u SAD-u.

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je u Vašingtonu imao sastanak sa zamjenikom glavnog tužitelja Sjedinjenih Američkih Država Jamesom Coleom. Tijekom sastanka naglašena je potpora Sjedinjenih Američkih Država Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u procesuiranju kaznenih djela ratnih zločina, korupcije, organiziranog kriminala i terorizma.

Također, glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine se u Vašingtonu sastao i sa veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država za pitanja ratnih zločina Stephenom Rappom, koji je naglasio svoju potporu jačanju regionalne suradnje i pružanju potpore u jačanju tužiteljskih kapaciteta u kontekstu učinkovitijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina.

Tijekom posjete američkom Ministarstvu vanjskih poslova, glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je razgovarao i sa zamjenikom pomoćnika tajnika Ureda za Južnu i Centralnu Europu Jonathanom Mooreom. Gospodin Moore je jasno naglasio da ne postoje nikakve prepreke, nego samo jasna potpora vlade Sjedinjenih Američkih Država u procesuiranju osoba osumnjičenih i optuženih za kaznena djela korupcije, organiziranog kriminala i terorizma.

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je razgovarao i sa ravnateljem Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Williamom R. Brownfieldom. Tijekom razgovora prepoznata su bitna područja za suradnju i jačanje tužiteljskih kapaciteta u nekoliko segmenata, koji su od posebnog značaja za provedbu vladavine prava.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba