Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЛИЦА

06.05.2013. 15:11

Тужилац Oдсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- Фахрудина Демировића, рођеног 07 .02. 1970. године у Братунцу, настањеног у Зворнику, раније осуђиваног, држављанина БиХ, и

- Милана Јелића, рођеног 23. 01. 1983. године у Грачаници, гдје је и настањен, држављанина БиХ.

Према наводима оптужнице, наведени оптужени су дана 03. 04. 2011. године у Сарајеву, за уговорену накнаду од 400,00 евра прихватили двојицу турских држављана, у намјери да им омогуће прелазак државне границе између Босне и Херцеговине и Републике Хрватске ван мјеста одређеног за прелазак државне границе, противно важећим законским прописима.

Како се наводи у оптужници, оптужени су поменуте турске држављане смјестили у путнички аутомобил марке „Renault Rapid“ бх. регистарских ознака, потом држали на непознатој локацији, одакле су их дана 08. 04. 2011. године повезли у истом аутомобилу у смјеру државне границе између БиХ и Р Хрватске, а у даљој намјери су спријечени у Великој Кладуши од стране припадника Граничне полицје БиХ - Јединице граничне полиције Изачић.

Оптужени се терете да су започели чињење кривичног дјела из користољубља, са умишљајем, тако што су покушали омогућити другоме недозвољен прелазак преко државне границе, чиме су учинили кривично дјело кријумчарења лица из члана 189. става 1. у вези са чланом 26. и чланом 29. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba