Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ ПРИМИО У ПОСЈЕТУ АМБАСАДОРКУ САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ ЊЕМАЧКЕ У БиХ

30.04.2013. 14:49

Амбасадорка СР Њемачке у БиХ, Њ.Е. Marija Ulrike-Knotz, посјетила је Тужилаштво БиХ и састала се са главним тужиоцем Гораном Салиховићем.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ ПРИМИО У ПОСЈЕТУ АМБАСАДОРКУ САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ ЊЕМАЧКЕ У БиХ
ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТБиХ ПРИМИО У ПОСЈЕТУ АМБАСАДОРКУ САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ ЊЕМАЧКЕ У БиХ

Главни тужилац je упознао амбасадорку са најновијим активностима Тужилаштва БиХ у борби против организованог криминала и корупције, као и активностима на планираном повећању капацитета Тужилаштва БиХ и пресељења у нову зграду, са адекватним капацитетима за смјештај свих запосленика Тужилаштва БиХ.

Главни тужилац је истакао да у будућности предстоје активности на јачању капацитета за рад на предметима ратних злочина, те да ће Тужилаштво БиХ бити истрајно на успостави владавине права у Босни и Херцеговини.

Такође, тужилац је истакао да од јачања капацитета Тужилаштва зависе и резултати у будућности те да је потребна подршка власти у БиХ, као и међународне заједнице, на јачању владавине права и независности правосуђа.

Представници Амбасаде Њемачке похвалили су напоре Тужилаштва БиХ у процесуирању предмета организованог криминала и корупције, те зажељели главном тужиоцу пуно успјеха у будућем раду.

Учесници састанка истакли су да су јачање правосудних институција, независност правосуђа, успостава владавине права и независност избора тужилаца кључни елементи у предстојећем процесу европских интеграција Босне и Херцеговине, будућем привлачењу инвестиција у БиХ, те напретку и развоју Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba