Вијести

ЉИЉАНА ГРАНИЋ (1954), СЛАВИША ГРАНИЋ (1981) И МИЛАДИН ЈОКИЋ (1966) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

29.04.2013. 15:34

Троје оптужених за кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. Кривичног закона БиХ, склопили су споразум о признању кривице са тужиоцем Одсјека III.

-      Оптужена Љиљана Јокић, рођена 09. 12. 1954. године у Сарајеву, настањена у Зворнику, држављанка БиХ, склопила је споразум о признању кривице са тужиоцем Тужилаштва БиХ. Тужилац је предложио да Суд БиХ оптужену Љиљану Јокић осуди на условну осуду тако што ће јој одредити казну затвора у трајању од једне (1) године, која се неће извршити уколико оптужена у року од двије (2) године не изврши ново кривично дјело. Тужилац је за ову оптужену такође предложио и новчану казну у износу од 2.000,00 КМ, као споредну казну.

-      Оптужени Славиша Гранић, рођен 07. 07. 1981. године у Сарајеву, настањен у Зворнику, држављанин БиХ, склопио је споразум о признању кривице са тужиоцем Тужилаштва БиХ. Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Славишу Гранића осуди на условну осуду тако што ће му одредити казну затвора у трајању од шест (6) мјесеци, која се неће извршити уколико оптужени у року од једне (1) године не изврши ново кривично дјело. Тужилац је за овог оптуженог такође предложио и новчану казну у износу од 2.000,00 КМ, као споредну казну.

-      Оптужени Миладин Јокић звани „Баја“, рођен 10. 01. 1966. године у Маглају, настањен у Добоју, држављанин БиХ, склопио је споразум о признању кривице са тужиоцем Тужилаштва БиХ. Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Миладина Јокића осуди на условну осуду тако што ће му одредити казну затвора у трајању од осам (8) мјесеци, која се неће извршити уколико оптужени у року од три (3) године не изврши ново кривично дјело. Тужилац је за овог оптуженог такође предложио и новчану казну у износу од 10.000,00 КМ, као споредну казну.

Оптужени су потписивањем споразума у потпуности признали извршење кривичног дјела за које их терети оптужница Тужилаштва БиХ од 17. 04. 2013. године.

Предложене казне у складу су са удјелом оптужених у извршењу кривичног дјела.

Овим споразумом оптужени су потврдили да су упознати са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ од 17. 04. 2013. године. Истовремено су потврдили да изјаву о признању кривице дају добровољно, свјесно и са разумијевањем, као и да се обавезују да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који им, евентуално, одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одричу права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју им, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba