Vijesti

ELIS BRIČIĆ (1991) I ARMIN ALIČIĆ (1991) SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVNJU

25.04.2013. 15:33

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, sklopio je sporazum o priznanju krivnje sa:

-    Elisom Bričićem, rođenim 23. 08. 1991. godine u Tuzli gdje je i nastanjen, državljaninom BiH, koji je optužen za kazneno djelo krivotvorenje novca iz članka 205. stavka 1. u svezi sa člankom 29. KZ-a BiH. Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Elisa Bričića osudi na uvjetnu kaznu kojom će se optuženom utvrditi kazna zatvora u trajanju od osam (8) mjeseci, a koja kazna se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije (2) godine ne počini novo kazneno djelo;

-    Arminom Aličićem, rođenim 05. 09. 1991. godine u Tuzli gdje je i nastanjen, državljaninom BiH, koji je optužen za kaznena djela krivotvorenje novca iz članka 205. stavka 1. u svezi sa člankom 29. KZ-a BiH i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238. stavka 1. KZ-a FBiH. Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Armina Aličića osudi na uvjetnu kaznu kojom će se optuženom utvrditi kazna zatvora u trajanju od jedanaest (11) mjeseci, a koja kazna se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije (2) godine ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi su potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznali izvršenje kaznenih djela za koja ih tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 14. 02. 2013. godine.

Predložena kazna sukladna je udjelu optuženih u izvršenju kaznenih djela.

Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivnje, optuženi su pristali da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi su potvrdili da su upoznati sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 14. 02. 2013. godine. Istodobno su potvrdili da izjavu o priznanju krivnje daju dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te da se obvezuju da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji im, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju im, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba