Vijesti

LJUBIŠA (1976) I MILAN MIHAJLOVIĆ (1946) SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVNJU

23.04.2013. 15:30

Dvojica optuženih za kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. Kaznenog zakona BiH, sklopili su sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Odjela III.

-      Optuženi Ljubiša Mihajlović, rođen 06. 12. 1976. godine u Tuzli, nastanjen u Doboju, državljanin BiH, sklopio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Tužiteljstva BiH. Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Ljubišu Mihajlovića osudi na uvjetnu osudu, tako što će mu odrediti kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije (2) godine ne izvrši novo kazneno djelo. Također je tužitelj predložio za ovog optuženog i novčanu kaznu u iznosu od 5.000,00 KM, kao sporednu kaznu.

-      Optuženi Milan Mihajlović, rođen 01. 01. 1946. godine u Lukavcu, nastanjen u Doboju, državljanin BiH, sklopio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Tužiteljstva BiH. Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Milana Mihajlovića osudi na uvjetnu osudu, tako što će mu odrediti kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne (1) godine ne izvrši novo kazneno djelo.

Optuženi su potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznali izvršenje kaznenog djela za koje ih tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 17. 04. 2013. godine.

Predložene kazne sukladne su udjelu optuženih u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi su potvrdili da su upoznati sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 17. 04. 2013. godine. Istodobno su potvrdili da izjavu o priznanju krivnje daju dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, kao i da se obvezuju da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji im, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju im, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba