Вијести

ЕМИР ПУРИЋ (1977) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

23.04.2013. 15:19

Оптужени Емир Пурић, рођен 28. 11. 1977. године у Травнику гдје је и настањен, држављанин БиХ, који је оптужен за кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1. КЗ-а БиХ, склопио је са тужиоцем Тужилаштва БиХ споразум о признању кривице.

Тужилац је предложио да Суд БиХ оптуженог Емира Пурића осуди на условну осуду, тако што ће му одредити казну затвора у трајању од шест (6) мјесеци, која се неће извршити уколико оптужени у року од двије (2) године не изврши ново кривично дјело.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

Предложена казна у складу је са удјелом оптуженог у извршењу кривичних дјела.

Потписивањем овог споразума о признању кривице, оптужени је пристао да ће на позив Суда БиХ свједочити пред Судом БиХ.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ од 12. 03. 2013. године. Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му, евентуално, одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba