Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA LIBIJE

22.04.2013. 15:57

Glavni tužitelj Goran Salihović, te rukovoditelji i osoblje Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, sastali su se sa izaslanstvom Tužiteljstva i pravosuđa Libije, na čijem je čelu bio voditelj izaslanstva, javni tužitelj Abdullah M. A. Abruaziza.

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA LIBIJE

Glavne teme sastanka odnosile su se na rad na predmetima ratnih zločina, kao i aktivnosti koje se poduzimaju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba.

Glavni tužitelj upoznao je izaslanstvo iz Libije sa naporima Tužiteljstva BiH u jačanju kapaciteta za rad na predmetima ratnih zločina, kao i koordinaciji aktivnosti koje vodi Tužiteljstvo a koje su usmjerene na pronalazak i identifikaciju nestalih osoba.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo tužitelja Tužiteljstva BiH, gosti iz Libije imali su prigodu razgovarati sa dužnosnicima Tužiteljstva BiH o svim pitanjima koja ih interesiraju iz domena procesuiranja ratnih zločina i kršenja međunarodnog humanitarnog prava, iskustava u praksi, suradnji sa policijskim i pravosudnim institucijama i drugim bitnim pitanjima.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba