Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA DELEGACIJOM TUŽILAŠTVA LIBIJE

22.04.2013. 15:57

Glavni tužilac Goran Salihović, te rukovodioci i osoblje Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, sastali su se sa delegacijom Tužilaštva i pravosuđa Libije, na čijem je čelu bio šef delegacije, javni tužilac Abdullah M. A. Abruaziza.

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA DELEGACIJOM TUŽILAŠTVA LIBIJE

Glavne teme sastanka odnosile su se na rad na predmetima ratnih zločina, kao i aktivnosti koje se poduzimaju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba.

Glavni tužilac upoznao je delegaciju iz Libije sa naporima Tužilaštva BiH u jačanju kapaciteta za rad na predmetima ratnih zločina, kao i koordinaciji aktivnosti koje vodi Tužilaštvo a koje su usmjerene na pronalazak i identifikaciju nestalih osoba.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo tužilaca Tužilaštva BiH, gosti iz Libije imali su priliku razgovarati sa zvaničnicima Tužilaštva BiH o svim pitanjima koja ih interesuju iz domena procesuiranja ratnih zločina i kršenja međunarodnog humanitarnog prava, iskustava u prasi, saradnji sa policijskim i pravosudnim institucijama i drugim bitnim pitanjima.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba