Vijesti

PREDLOŽEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA DVIJE OSOBE ZBOG NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

19.04.2013. 15:33

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe koje se sumnjiče za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za pritvor zatražen je za dvoje državljana BiH:

- Š. M. (1969) i Š. B. (1976) iz Gruda.

Navedene osobe lišene su slobode dana 18. 04. 2013. godine u jutarnjim satima od strane ovlaštenih pripadnika Federalne uprave policije i istoga dana su predate Tužiteljstvu BiH, gdje ih je u svojstvu osumnjičenih osoba ispitao nadležni tužitelj.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Tužitelj je predložio određivanje mjere iz razloga predviđenih člankom 132. stavkom 1. točkama a), b), c) i d) ZKP-a BiH.

Određivanje mjere pritvora, između ostalog, predloženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili supočinitelje.

Mjera pritvora predložena je i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ponovno počiniti kazneno djelo, a način izvršenja kaznenog djela ukazuje da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do narušavanja javnog reda i sigurnosti.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba