Vijesti

ČEDO MIOVČIĆ (1947) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

19.04.2013. 15:24

Optuženi Čedo Miovčić, rođen 12. 11. 1947. godine u Trnovu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, državljanin BiH, koji je optužen za kazneno djelo nedozvoljenа uporaba autorskih prava iz članka 243. stavka 1. KZ-a BiH, sklopio je sa tužiteljem Tužiteljstva BiH sporazum o priznanju krivnje.

Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Čedu Miovčića osudi na uvjetnu osudu tako što će mu odrediti kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne (1) godine ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Predložena kazna sukladna je udjelu optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivnje, optuženi je pristao da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 04. 02. 2013. godine. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba