Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖЛАШТВА БиХ САСТАО СЕ СА ЧЛАНОМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ

18.04.2013. 15:28

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са чланом Предсједништва БиХ Жељком Комшићем.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖЛАШТВА БиХ САСТАО СЕ СА ЧЛАНОМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ

На састанку је разговарано о темама и питањима која се односе на јачање владавине права у Босни и Херцеговини и јачање правосудних и безбједносних институција на предстојећем путу наше земље ка европским интеграцијама.

Главни тужилац је упознао господина Комшића са препорукама структуралног дијалога о реформи правосуђа између ЕУ и БиХ, које предвиђају јачање капацитета за процесуирање предмета ратних злочина, као и плановима и активностима Тужилаштва БиХ за јачање капацитета и повећање броја тужилаца, те прелазак у нову зграду са адекватним простором за рад запосленика Тужилаштва БиХ.

Господин Комшић је изразио подршку Тужилаштву БиХ у јачању капацитета и раду на успостављању владавине права.

На састанку је заједнички закључено да се треба обезбиједити независност носилаца тужилачких и правосудних функција у БиХ, као и независност избора тужилаца у складу са препорукама структуралног дијалога.

Главни тужилац је упознао господина Комшића са покренутим активностима на процесуирању предмета неизвршења одлука Уставног суда БиХ, који су у раду у Тужилаштву.

Такође, разговарано је и о потреби јачања сарадње између правосуђа и полиције у БиХ са земљама региона, ради ефикасније борбе против свих облика криминала који се дешава у земљама региона и који прелази државне границе.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba