Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA ČLANOM PREDSJEDNIŠTVA BiH

18.04.2013. 15:28

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA ČLANOM PREDSJEDNIŠTVA BiH

Na sastanku je razgovarano o temama i pitanjima koja se odnose na jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini i jačanje pravosudnih i sigurnosnih institucija na predstojećem putu naše zemlje ka europskim integracijama.

Glavni tužitelj je upoznao gospodina Komšića sa preporukama strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa između EU i BiH, koje predviđaju jačanje kapaciteta za procesuiranje predmeta ratnih zločina, kao i planovima i aktivnostima Tužiteljstva BiH za jačanje kapaciteta i povećanje broja tužitelja, te prelazak u novu zgradu sa odgovarajućim prostorom za rad uposlenika Tužiteljstva BiH.

Gospodin Komšić je izrazio potporu Tužiteljstvu BiH u jačanju kapaciteta i radu na uspostavi vladavine prava.

Na sastanku je zajednički zaključeno da se treba osigurati neovisnost nositelja tužiteljskih i pravosudnih funkcija u BiH, kao i neovisnost izbora tužitelja sukladno preporukama strukturiranog dijaloga.

Glavni tužitelj je upoznao gospodina Komšića sa pokrenutim aktivnostima na procesuiranju predmeta neizvršenja odluka Ustavnoga suda BiH, koji su u radu u Tužiteljstvu.

Također, razgovarano je i o potrebi jačanja suradnje između pravosuđa i policije u BiH sa zemljama regije, radi učinkovitije borbe protiv svih oblika kriminala koji se dešava u zemljama regije i koji prelazi državne granice.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba