Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ВИШЕ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА, УКЉУЧУЈУЋИ И ПРИЈЕТЊЕ УБИСТВОМ КОМЕСАРА ПОЛИЦИЈЕ МУП-а ЗХК

18.04.2013. 15:24

По налогу Тужилаштва БиХ, дана 18. 04. 2013. године, у јутарњим часовима, лишена су слободе два лица, осумњичена да су учинила кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама и низ других тешких кривичних дјела на подручју западне Херцеговине. Ова лица осумњичена су и за пријетње смрћу комесару МУП-а ЗХК Зорану Галићу.

Тужилаштво БиХ, по чијем је налогу проведена ова акција, одлучно ће се супротставити било каквим покушајима угрожавања безбједности овлаштених службених лица, а нарочито нападу на безбједност полицијског службеника.

Лица лишена слободе су од раније познате органима полиције и правосуђа, као вишеструки повратници у вршењу кривичних дјела.

Акцију лишења слободе, по налогу тужиоца из Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, извршили су полицијски службеници Федералне управе полиције.

Ова лица, између осталог, осумњичена су да су од 2008. године до данас, с циљем прибављања противправне имовинске користи, вршила неовлаштену међународну купопродају, пренос и превоз опојне дроге марихуана „сканк“ из Босне и Херцеговине у Р Хрватску.

Наведени осумњичени су под истрагом због кривичног дјела неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 2. у вези са ставом 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Осумњичени који су лишени слободе, биће током дана предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати, након чега ће донијети одлуку о подношењу приједлога за одређивање притвора.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba