Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠENE SLOBODE DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA VIŠE KAZNENIH DJELA, UKLJUČUJUĆI I PRIJETNJE UBOJSTVOM KOMESARA POLICIJE MUP-a ZHK

18.04.2013. 15:24

Po nalogu Tužiteljstva BiH, dana 18. 04. 2013. godine, u jutarnjim satima su lišene slobode dvije osobe osumnjičene da su počinile kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama i niz drugih teških kaznenih djela na području zapadne Hercegovine. Ove osobe osumnjičene su i za prijetnje smrću komesaru MUP-a ZHK Zoranu Galiću.

Tužiteljstvo BiH, po čijem je nalogu provedena ova akcija, odlučno će se suprotstaviti bilo kakvim pokušajima ugrožavanja sigurnosti ovlaštenih službenih osoba, a posebice napadu na sigurnost policijskog djelatnika.

Osobe lišene slobode su od ranije poznate policijskim i pravosudnim tijelima, kao višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela.

Akciju lišenja slobode, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, izvršili su policijski djelatnici Federalne uprave policije.

Ove osobe, između ostalog, osumnjičene su da su od 2008. godine do danas, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, vršile neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju, prijenos i prijevoz opojne droge marihuana „skank“ iz Bosne i Hercegovine u R Hrvatsku.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode, bit će tijekom dana predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati, nakon čega će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba