Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО НА РЕГИОНАЛНОЈ МИНИСТАРСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ НА ТЕМУ БОРБА ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

12.04.2013. 15:55

У организацији Министарства правде и државе управе и Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са партнерима конференције, Шведске агенције за међународну развојну сарадњу и Шведског националног полицијског одбора - програм "Развој Министарства унутрашњих послова Републике Србије 2012-2014", у Београду је дана 11. и 12. 04. 2013. године одржана Регионална министарска конференција на тему „Борба против организованог криминала, корупције и правосудна сарадња у региону Југоисточне Европе“.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО НА РЕГИОНАЛНОЈ МИНИСТАРСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ НА ТЕМУ БОРБА ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

Централна тема конференције односила се на расправу о размјени искустава и добре праксе против организованог криминала у Југоисточној Европи, с посебним акцентом на борбу против корупције.

На конференцији је главни тужилац дао допринос и одржао стручно излагање о активностима у борби против организованог криминала.

На овом скупу, поред искуства земаља из региона, посебна пажња дата је искуствима министара унутрашњих послова, шефова делегација и представника међународних организација, чији су представници одржали исцрпне презентације из својих земља на тему "Нови механизми међународне сарадње као одговор на савремене трендове криминалитета".

У одвојеним сесијама министри, тужиоци и полиција размијенили су искуства и размотрили најбоље начине и механизме за сарадњу.

На Регионалној конференцији, у оквиру делегације из Босне и Херцеговине, учествовао је главни тужилац Тужилаштва БиХ, те представници највиших тужилачких функција, министри правде, министри унутрашњих послова из више земаља Западног Балкана, представници Европске комисије и међународних организација.

На крају конференције донијети су резултати и закључци.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba