Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВА ЛИЦА И ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ

12.04.2013. 15:05

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за два лица и одређивање мјера забране за 1 лице, осумњичена за више кривичних дјела, и то: организирани криминал из члана 250. КЗ-а БиХ, кривично дјело организовани криминал из члана 383а. КЗ-а РС у вези са кривичним дјелом тешко убиство из члана 149. КЗ-а РС, кривично дјело злочиначко удружење из члана 383. КЗ-а РС у вези са кривичним дјелом разбојништво из члана 233. КЗ-а РС.

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за сљедећа лица:

- Т. В. (1977) из Сарајева, држављанина БиХ, и

- М. М. (1975) из Бијељине, држављанина БиХ.

Наведена лица су лишена слободе дана 10.04.2013. године у јутарњим часовима од стране полицијских службеника и истог дана су предата Тужилаштву БиХ, гдје их је у својству осумњичених лица испитао надлежни тужилац.

Мјера притвора за оптужене је предложена из разлога прописаних чланом 132. ставом 1. тачкама а), б) и ц) ЗКП-а БиХ. Одређивање мјере притвора, између осталог, предложено је због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и да би могли поново учинити дјела која им се стављају на терет.

Након испитивања, за осумњиченог Б. С. (1978), поступајући тужилац је одлучио Суду БиХ упутити приједлог за одређивање мјера забране напуштања боравишта и забране путовања из члана 126. у вези са чланом 126.д ставом 2. ЗКП-а БиХ, као и мјере повременог јављања одређеном државном органу из члана 126.а ЗКП-а БиХ (јављање у надлежну полицијску станицу једном седмично).

Тужилаштво БиХ и полицијске агенције настављају активности и истрагу у овом предмету у правцу подизања оптужнице против осумњичених лица.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba