Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ У БиХ

10.04.2013. 15:15

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са амбасадором Краљевине Шведске у нашој земљи, Њ.Е. Boom Williamom Hedbergom.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ У БиХ

На састанку је разговарано о сарадњи Владе Краљевине Шведске са Тужилаштвом БиХ, као и другим правосудним институцијама Босне и Херцеговине.

Главни тужилац је упознао амбасадора са актуелним активностима Тужилаштва БиХ на јачању владавине права у Босни и Херцеговини, као и напорима усмјереним на ефикасније процесуирање починилаца кривичних дјела која су у надлежности Тужилаштва БиХ.

Амбасадор Hedberg је истакао да је Амбасада Краљевине Шведске увијек имала добру сарадњу са Тужилаштвом БиХ, те да је Влада Краљевине Шведске, кроз донације и друге облике помоћи, давала значајну подршку и помагала успостављање правосудних институција БиХ.

Главни тужилац се захвалио на подршци и изразио увјерење да ће се добра сарадња наставити у будућности, те да се нада да ће Краљевина Шведска подржати рад правосудних институција БиХ, нарочито у сегменту будућег повећања капацитета Тужилаштва БиХ.

На састанку је договорена даљња сарадња и подршка Владе Краљевине Шведске у успостављању и јачању владавине права и правосудних институција у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba