Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕН НАСТАВАК АКЦИЈЕ ЛУТКА, ЛИШЕНО СЛОБОДЕ 6 ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА

10.04.2013. 15:13

По налогу тужиоца из Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту - SIPA, МУП-а РС и МУП-а КС, провели су удружене активности на лишењу слободе и претресима на више локација широм БиХ, а у оквиру наставка активности у акцији кодног назива „Лутка“.

Лишења слободе и претреси су извршени у више градова, укључујући Бијељину, Тузлу, Сарајево, Источно Сарајево и Зворник.

Слободе је лишено 6 осумњичених лица, која ће у законском року бити предата Тужилаштву БиХ.

Ова лица осумњичена су за кривична дјела организираног криминала и разбојништва, а у вези са пљачком око 1,8 милиона КМ на подручју Хан Пијеска у августу 2005. године, односно пљачке транспорта новца из Павловић банке, те за покушај пљачке више од 2,2 милиона КМ новца Нове банке приликом транспорта новца у Источном Сарајеву у новембру 2005. године.

Након што испита осумњичене, поступајући тужилац ће одлучити о покретању приједлога за одређивање мјере притвора према осумњиченима.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским агенцијама у нашој земљи, наставља активности у оквиру акције „Лутка“ с циљем откривања и кривичног процесуирања учинилаца више, до сада нерасвијетљених, кривичних дјела убистава, пљачки, разбојништава и других тешких кривичних дјела.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba