Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVEDEN NASTAVAK AKCIJE LUTKA, LIŠENO SLOBODE 6 OSUMNJIČENIH OSOBA

10.04.2013. 15:13

Po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu- SIPA, MUP-a RS i MUP-a KS, proveli su združene aktivnosti na lišenju slobode i pretresima na više lokacija diljem BiH, a u okviru nastavka aktivnosti u akciji kodnog naziva „Lutka“.

Lišenja slobode i pretresi su izvršeni u više gradova, uključujući Bijeljinu, Tuzlu, Sarajevo, Istočno Sarajevo i Zvornik.

Slobode je lišeno 6 osumnjičenih osoba, koje će u zakonskom roku biti predane Tužiteljstvu BiH.

Ove osobe osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala i razbojništva, a u svezi sa pljačkom oko 1,8 milijuna KM na području Han Pijeska u kolovozu 2005. godine, odnosno pljačke transporta novca iz Pavlović banke, te za pokušaj pljačke više od 2,2 milijuna KM novca Nove banke prigodom transporta novca u Istočnom Sarajevu u studenom 2005. godine.

Nakon što ispita osumnjičene, postupajući tužilac će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama u našoj zemlji, nastavlja aktivnosti u okviru akcije „Lutka“ s ciljem otkrivanja i kaznenog procesuiranja počinitelja više, do sada nerasvijetljenih, krivičnih djela ubojstava, pljački, razbojništava i drugih teških kaznenih djela.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba