Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈЕДНОГ ЛИЦА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

10.04.2013. 15:05

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- Е. Х. (1981), из Бијелог Поља у Републици Црној Гори, држављанина Републике Црне Горе.

Како се наводи у оптужници, оптужени Е. Х. се у мјесецу фебруару 2013. године договорио са њему познатим лицем из Црне Горе, а у намјери стицања противправне имовинске користи, да му преко државне границе између БиХ и Републике Црне Горе пренесе опојну дрогу хероин у количини од 500 грама.

Како се даље наводи у оптужници, осумњичени Е. Х. је дана 17. фебруара 2013. године у Сарајеву преузео поменуту дрогу за износ од 7.500 евра, у намјери њене даљње продаје на подручју Сарајева, те је сакрио заједно са вагом за прецизно мјерење у једном стану, гдје је пронађена приликом претреса од стране овлаштених службених лица Државне агенције за истраге и заштиту – SIPA.

Оптужени Е. Х. се терети да је неовлаштено вршио међународну продају, пренос, држање, превоз, као и да је ради продаје купио материје или препарате који су прописом проглашени опојним дрогама, чиме је учинио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba