Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ

20.03.2013. 15:12

Амбасадор Републике Француске у БиХ, Њ.Е. Roland Gilles, заједно са представником тужилаштва из Француске и сарадницима, посјетио је Тужилаштво БиХ и састао се са главним тужиоцем Гораном Салиховићем и његовим сарадницима.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ

На састанку је, између осталог, разговарано о сарадњи и подршци коју Влада Републике Француске пружа Босни и Херцеговини, нарочито агенцијама за провођење закона и правосудним институцијама, као и сарадњи институција за провођење закона из Босне и Херцеговине и Републике Француске.

Главни тужилац је упознао амбасадора са активностима Тужилаштва Босне и Херцеговине, као и планираним активностима у будућности које се односе на јачање капацитета Тужилаштва ради ефикасније борбе против свих облика криминала, чије је процесуирање у надлежности Тужилаштва БиХ, а нарочито са активностима у вези борбе против корупције, ефикаснијег процесуирања предмета ратних злочина, као и борбе против организованог криминала и тероризма.

На састанку је разговарано и о сарадњи у области правосуђа, те је дата подршка независном правосуђу кроз структурални дијалог и избор тужилаца кроз подршку ВСТС-а БиХ.

Током састанка разговарано је и о будућем измјештању Тужилаштва БиХ у нову зграду, ради обезбјеђења потребних капацитета и радних услова за запосленике Тужилаштва.

На састанку је разговарано и о процесима обуке и едукације особља запосленог у правосуђу и агенцијама за провођење закона, а које подржава Амбасада Републике Француске у БиХ.

Амбасадор Gilles је изразио подршку раду Тужилаштва БиХ у процесу успоставе владавине права у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba