Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE FRANCUSKE

20.03.2013. 15:12

Veleposlanik Republike Francuske u BiH, NJ.E. Roland Gilles, zajedno sa predstavnikom tužiteljstva iz Francuske i suradnicima, posjetio je Tužiteljstvo BiH i sastao se sa glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem i njegovim suradnicima.

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE FRANCUSKE

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o suradnji i podršci koju Vlada Republike Francuske pruža Bosni i Hercegovini, naročito agencijama za provedbu zakona i pravosudnim institucijama, kao i suradnji institucija za provedbu zakona iz Bosne i Hercegovine i Republike Francuske.

Glavni tužitelj je upoznao veleposlanika sa aktivnostima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, kao i planiranim aktivnostima u budućnosti koje se odnose na jačanje kapaciteta Tužiteljstva radi učinkovitije borbe protiv svih oblika kriminala, čije je procesuiranje u nadležnosti Tužiteljstva BiH, a naročito sa aktivnostima u svezi borbe protiv korupcije, učinkovitijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina, kao i borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma.

Na sastanku je razgovarano i o suradnji u oblasti pravosuđa, te je data podrška neovisnom pravosuđu kroz strukturalni dijalog i izbor tužitelja kroz podršku VSTV-a BiH.

Tijekom sastanka razgovarano je i o budućem izmještanju Tužiteljstva BiH u novu zgradu, radi osiguranja potrebnih kapaciteta i radnih uvjeta za uposlenike Tužiteljstva.

Na sastanku je razgovarano i o procesima obuke i edukacije osoblja uposlenog u pravosuđu i agencijama za provedbu zakona, a koje podržava Veleposlanstvo Republike Francuske u BiH.

Veleposlanik Gilles je izrazio podršku radu Tužiteljstva BiH u procesu uspostave vladavine prava u Bosni i Hercegovini.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba