Vijesti

OPTUŽENI MARINKO OBRENOVIĆ (1964) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

18.03.2013. 15:42

Optuženi Marinko Obrenović sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a Kaznenog zakona BiH.

Optuženi Marinko Obrenović, rođen 16.01.1964. godine u Tuzli, stalno nastanjen u Bijeljini, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi je u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 21.01.2012. godine.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi suglasni su da Sud BiH izrekne optuženom Marinku Obrenoviću uvjetnu osudu za učinjenje kaznenog djela, tako što će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci i istodobno odrediti da se izrečena kazna neće izvršiti ako u roku od dvije (2) godine od dana pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Optužnicom se Obrenović tereti da je 12.09.2012. godine, na prostoru tržnog centra u Bijeljini, prodavao cigarete raznih marki, količine 1.490 kutija, na kojima nije bilo poreznih markica.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma o priznanju krivnje. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu i roku koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznenopravnu sankciju koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba