Вијести

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА И ИЗРИЦАЊЕ МЈЕРА ЗАБРАНЕ

14.03.2013. 15:46

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора и изрицање мјера забране за више осумњичених лица, која су под истрагом усмјереном на откривање и кривично процесуирање лица осумњичених за кривична дјела организираног криминала из члана 250., а у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. Кривичног закона БиХ.

Осумњичена лица, за која је поступајући тужилац затражио притвор, лишена су слободе у координисаној полицијској акцији проведеној на подручју Тузле, Зенице и Бусоваче, а лишење слободе извршила су овлаштена службена лица Државне агенције за истраге и заштиту- SIPA у сарадњи са припадницима МУП-а ЗДК-а и МУП-а ТК-а.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора и изрицање мјера забране против више лица.

Приједлог за одређивање мјере притвора и изрицање мјера забране упућен је Суду БиХ, а тужилаштво наставља истрагу у правцу подизања оптужнице у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba