Вијести

ОДРЖАН УСПЈЕШАН САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

28.02.2013. 15:37

У Београду је успјешно одржан састанак на којем је учествовала делегација Тужилаштва БиХ, коју су чинили главни тужилац Горан Салиховић, те замјеници главног тужиоца и руководиоци Посебног одсјека за ратне злочине.

На састанку са колегама из Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије је разговарано о сарадњи и примјени Протокола о сарадњи између тужилаштава у процесуирању предмета ратних злочина, као и о конкретним активностима које се могу предузети након ступања на снагу Протокола о сарадњи, који је прије мјесец дана потписан у Бриселу.

Између осталог, разговарано је и о 12 конкретних предмета, у којима би се могла извршити размјена доказа ради даљњег процесуирања, те о предметима „Добровољачка улица“ и „Тузланска колона“, које је затражило Тужилаштво БиХ, а у свјетлу размјене доказа те даљњем процесуирању ова два предмета у правосудним институцијама Босне и Херцеговине.

Представници Тужилаштва БиХ задовољни су састанком и договореном конкретном сарадњом са колегама из Србије, те је договорено да ће се састанци и конкретна сарадња наставити у будућности, у интересу правде и што ефикаснијег процесуирања предмета ратних злочина.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba