Vijesti

UPUĆEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG Z.A. (1985)

28.02.2013. 15:34

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za jednu osobu, koja se sumnjiči da je počinila kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250., u svezi sa kaznenim djelom trgovina ljudima iz članka 186. i kaznenim djelom vrbovanje radi međunarodne prostitucije iz članka 187. Kaznenog zakona BiH.

Osumnjičena osoba, za koju je postupajući tužitelj zatražio pritvor, lišena je slobode na području općine Busovača dana 26.02.2013. godine, od strane ovlaštenih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Z.A. (1985) iz Busovače, državljanina BiH.

Tužitelj je predložio određivanje mjere pritvora iz razloga predviđenih člankom 132. stavkom 1. točkama b) i c) ZKP-a BiH. Između ostalog, mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili suučesnike u cilju onemogućavanja prikupljanja dokaza i provođenja istrage, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao ponovno izvršiti isto ili dovršiti započeto kazneno djelo.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba