Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ ТРИ ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОРУЖЈЕМ И ВОЈНОМ ОПРЕМОМ

25.02.2013. 15:13

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:
- А.Е. (1988), држављанина Републике Француске и Алжира, налази се у притвору од 07.12.2012. године,
- С.Б.А. (1989), држављанина Републике Француске, налази се у притвору, и
- С.Н. (1988), држављанина БиХ.

Оптужени се терете да су, по претходном договору а у намјери стицања противправне имовинске користи, посредовали у неовлаштеном промету оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из Босне и Херцеговине у Р Француску, супротно дозволама прописаним законима БиХ.

Према наводима оптужнице, оптужени А.Е. и С.Б.А. су дана 04.12.2012. године неовлаштено од оптуженог С.Н. купили аутоматску пушку марке „ЗАСТАВА“ калибра 7,62 мм, два празна оквира за аутоматску пушку и три оквира за муницију за пиштоље, те око 140 метака различитих калибара.

Према наводима оптужнице, оптужени су наведено оружје и муницију купили за 550,00 евра од трећеоптуженог у Босни и Херцеговини, са намјером да га превезу из Босне и Херцеговине у Републику Словенију, те продају њима познатим лицима.

Због свега наведеног, оптужени се терете да су неовлаштено посредовали у међународном промету оружјем и војном опремом из Босне и Херцеговине у Р Француску, чиме су учинили кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. става 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине, у вези са чланом 26. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba