Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVIJE OSOBE ZBOG KRIJUMČARENJA

20.02.2013. 15:16

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:
- T.A. (1979) iz Šamca, državljanina BiH i R Hrvatske, i
- H.A. (1989) iz Šamca, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su 30.05.2012. godine u 22:20 sati, u mjestu Donja Dubica, zaselak Trnjak, općina Odžak, koje se nalazi neposredno uz državnu granicu i rijeku Savu, mimo mjesta određenog za prelazak državne granice između BiH i R Hrvatske, u putničkom motornom vozilu marke Opel tip “Zafira“, bh. registarskih oznaka, u vlasništvu optuženoga T.A., prevozili veću količinu cigareta, koju je prvooptuženi prethodno nabavio od njemu poznatih osoba, smjestio i sakrio na zadnjem sjedištu.

Prema navodima optužnice, optuženi su na ovaj način prevezli 550 šteka cigareta „Walter Wolf“ sa trošarinskim markicama R Srbije, ukupne vrijednosti 16.500,00 KM, ali u daljnjoj namjeri da pokušaju cigarete prokrijumčariti preko državne granice u R Hrvatsku, zatečeni su na sporednom putu u neposrednoj blizini graničnog prijelaza i spriječeni od strane službenih djelatnika JGP Brod.

Optuženi se terete da su, izbjegavajući mjere carinske kontrole, preko carinske crte pokušali prenijeti robu veće vrijednosti, čime su počinili kazneno djelo krijumčarenje iz članka 214. stavak 1. Kaznenog zakona BiH, u svezi sa člankom 26. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba