Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ELVEDINE HINDIĆ (1961)

18.02.2013. 15:26

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Elvedine Hindić, koja se tereti za kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. KZ-a BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Elvedine Hindić, rođene 01.11.1961. godine u Jablanici gdje je i nastanjena, državljanke BiH.

Optužena Elvedina Hindić se tereti da je u prostorijama obiteljske kuće, koje nisu registrirane za obavljanje ove djelatnosti, prerađivala sirovu kavu tako da je istu pržila, mljela, vagala i pakirala, a zatim i prodavala na prodajnoj tezgi na tržnici u Jablanici.

Prema navodima optužnice, Elvedina Hindić je dana 27.07.2012. godine stavila u promet i prodavala kavu koja nije bila označena trošarinskim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, pri čemu su djelatnici Uprave za neizravno oporezivanje RC Mostar navedenu robu oduzeli i to: sirovu kavu u zrnu u količini od 404 kg, prženu kavu u zrnu u količini od 22,20 kg, mljevenu kavu u količini od 20,90 kg, aluminijsku ambalažu u količini od 79 komada i PVC ambalažu u količini od 600 komada.

Optužena Elvedina Hindić se tereti da je nezakonito stavljala u promet trošarinske proizvode koji nisu označeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinila kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba