Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ELVEDINE HINDIĆ (1961)

18.02.2013. 15:26

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Elvedine Hindić, koja se tereti za krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. KZ-a BiH.

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Elvedine Hindić, rođene 01.11.1961. godine u Jablanici gdje je i nastanjena, državljanke BiH.

Optužena Elvedina Hindić se tereti da je u prostorijama porodične kuće, koje nisu registrovane za obavljanje ove djelatnosti, prerađivala sirovu kafu tako da je istu pržila, mljela, vagala i pakovala, a zatim i prodavala na prodajnoj tezgi na pijaci u Jablanici.

Prema navodima optužnice, Elvedina Hindić je dana 27.07.2012. godine stavila u promet i prodavala kafu koja nije bila obilježena akciznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, pri čemu su službenici Uprave za indirektno oporezivanje RC Mostar navedenu robu oduzeli i to: sirovu kafu u zrnu u količini od 404 kg, prženu kafu u zrnu u količini od 22,20 kg, mljevenu kafu u količini od 20,90 kg, aluminijsku ambalažu u količini od 79 komada i PVC ambalažu u količini od 600 komada.

Optužena Elvedina Hindić se tereti da je nezakonito stavljala u promet akcizne proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinila krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba