Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVIJE OSOBE ZBOG KRIVOTVORENJA NOVCA I NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

12.02.2013. 15:05

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:
1.   B. E. (1991) iz Tuzle, državljanina BiH, i
2.   A. A. (1991) iz Tuzle, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su dana 26.07.2012. godine, nakon što su na njima poznat način pribavili neutvrđeni broj krivotvorenih novčanica u apoenima od po 50,00 KM, iste trošili kupovinom različitih roba na više prodajnih mjesta na području općina Žepče i Maglaj. Nakon što je policija obaviještena od strane prevarenih prodavača o trošenju krivotvorenog novca, policajci su spriječili dalje trošenje tog novca tako što su identificirali počinitelje, te prilikom pretresa vozila koja koriste i stanova u kojima žive oduzeli osam krivotvorenih novčanica.

Kako se navodi u optužnici, optuženi B.E. je pomenutoga dana, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, u putničkom motornom vozilu koje koristi, neovlašteno držao veći broj paketića opojne droge amfetamin tzv. “speed“, bruto mase od oko 5 grama, upakirane na način kako se obično nalazi u uličnoj prodaji, koju je prodavao njemu poznatim kupcima.

Optužnica tereti B.E. i A.A. da su zajedno počinili kazneno djelo krivotvorenje novca iz članka 205. stavak 1. u svezi sa člankom 29. (supočiniteljstvo) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, te da je B.E. sam počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba