Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ САД У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

05.02.2013. 15:12

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини, Њ.Е. Patrick Moon, посјетио је Тужилаштво БиХ и састао се са главним тужиоцем Гораном Салиховићем.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ САД У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Главни тужилац је упознао амбасадора са будућим приоритетима у раду Тужилаштва БиХ, међу којима ће бити интензиван рад на предметима организованог криминала и корупције, ратних злочина, као и кривичних дјела тероризма.

Такође, на састанку су разговарали о сарадњи правосудних институција у БиХ са правосуђем земаља у региону, као и о тренутним смјештајним капацитетима Тужилаштва БиХ и побољшању његових смјештајних и радних услова.

Амбасадор је нагласио значај повећаних напора на процесуирању предмета корупције, те додатног напретка у процесуирању предмета ратних злочина.

Амбасадор Мооn је изразио подршку Тужилаштву БиХ у процесу успоставе владавине права у Босни и Херцеговини и кривичног процесуирања починилаца најтежих кривичних дјела, са циљем стварања што безбједнијег окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине.

Амбасада САД-а у БиХ је у протеклом периоду значајно помагала рад правосуђа и Тужилаштва Босне и Херцеговине и та подршка ће се наставити у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba