Vijesti

GLAVNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH SASTAO SE SA AMBASADOROM SAD U BOSNI I HERCEGOVINI

05.02.2013. 15:12

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Patrick Moon, posjetio je Tužilaštvo BiH i sastao se sa glavnim tužiocem Goranom Salihovićem.

GLAVNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH SASTAO SE SA AMBASADOROM SAD U BOSNI I HERCEGOVINI

Glavni tužilac je upoznao ambasadora sa budućim prioritetima u radu Tužilaštva BiH, među kojima će biti intenzivan rad na predmetima organiziranog kriminala i korupcije, ratnih zločina, kao i krivičnih djela terorizma.

Također, na sastanku su razgovarali o saradnji pravosudnih institucija u BiH sa pravosuđem zemalja u regionu, kao i o trenutnim smještajnim kapacitetima Tužilaštva BiH i poboljšanju njegovih smještajnih i radnih uslova.

Ambasador je naglasio značaj povećanih napora na procesuiranju predmeta korupcije, te dodatnog napretka u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Ambasador Moon je izrazio podršku Tužilaštvu BiH u procesu uspostave vladavine prava u Bosni i Hercegovini i krivičnog procesuiranja počinilaca najtežih krivičnih djela, sa ciljem stvaranja što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Ambasada SAD-a u BiH je u proteklom periodu značajno pomagala rad pravosuđa i Tužilaštva Bosne i Hercegovine i ta podrška će se nastaviti u budućnosti.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba