Vijesti

OPTUŽENA VILDANA FAZLIBEGOVIĆ SPORAZUMNO PRIZNALA KRIVNJU

25.12.2012. 13:49

Optužena Vildana Fazlibegović sporazumno je priznala krivnju za počinjeno kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužena Vildana Fazlibegović, rođena 17.04.1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, državljanka BiH, sporazumno je priznala krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i sa tužiocem Odjela III Tužiteljstva BiH zaključila sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optužena je u cijelosti priznala izvršenje kaznenog djela za koje je tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 28.08.2012. godine, a koja je u cijelosti potvrđena od suca za prethodno saslušanje Suda BiH dana 30.08.2012. godine.

Tužitelj i obrana suglasni su da, na temelju sporazuma, Sud BiH izrekne optuženoj Vildani Fazlibegović kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) mjeseca, s tim da se izrečena kazna neće izvršiti ukoliko optužena u razdoblju od 1 (jedne) godine od dana pravomoćnosti presude ne učini novo kazneno djelo, te mjeru oduzimanja predmeta upotrijebljenih za učinjenje kaznenog djela.

Predložena kazna sukladna je ulozi optužene u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optužena potvrđuje da je upoznata sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. Ona istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa potpunim razumijevanjem pravnih posljedica.

Sklapanjem sporazuma optužena se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju joj, na temelju ovog sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba