Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV SEDAM OSOBA ZBOG NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

25.12.2012. 12:04

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv sedam osoba koje se terete za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv sedam osoba koje se terete za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama.

Optužnica je podignuta protiv:

- I.V. (1976) iz Bijeljine, državljanina BiH i R Srbije, nalazi se u pritvoru od 05.09.2012. godine,

- V.D. (1984) iz Bijeljine, državljanina BiH,

- T.Z. (1987) iz Bijeljine, ranije osuđivanog, državljanina BiH i R Srbije, nalazi se u pritvoru,

- R.Ž. (1973) iz Bijeljine, ranije osuđivanog, državljanina BiH, nalazi se u pritvoru,

- R.Z. (1979) iz Bijeljine, državljanke BiH,

- P.S. (1984) iz Bijeljine, državljanina BiH, i

- V.R. (1991) iz Bijeljine, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su tijekom 2012. godine, na području BiH, SR Njemačke i drugih zemalja EU, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, vršili krijumčarenje opojne droge „kokain“.

U optužnici se navodi da je prvooptuženi osnovao i rukovodio skupinom za organizirani kriminal, koja je organizirana radi vršenja neovlaštene međunarodne nabavke, kupovine, prijevoza, prijenosa i prodaje opojne droge „kokain“, a u kojoj su optuženi imali jasno definirane uloge u izvršenju kaznenih djela.

U okviru istrage u ovom predmetu, u dva navrata je otkriveno i zaplijenjeno više od 900 grama opojne droge kokain, čija cijena na ilegalnom narko tržištu iznosi oko 100 000,00 KM.

Zbog postojanja elemenata međunarodnog krijumčarenja, tužiteljstvo je zajedno sa policijskim agencijama ostvarilo značajnu suradnju sa pravosudnim i policijskim agencijama drugih država.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2. u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba