Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА СЕДАМ ЛИЦА

21.12.2012. 15:21

Током протеклих мјесеци, Тужилаштво Босне и Херцеговине и Тужилаштво Републике Словеније су водили заједничку, паралелну истрагу, против већег броја лица из Босне и Херцеговине и Републике Словеније, током које су провођењем посебних истражних радњи идентификовали извршиоце већег броја кривичних дјела међународног неовлаштеног промета опојним дрогама.

У циљу вршења кривичних дјела, осумњичена лица су организовала производњу опојних дрога у БиХ и Р Словенији, те су након прикупљања доказа истовремено проведене акције њиховог хапшења у Босни и Херцеговини и Р Словенији. Приликом претреса пронађене су двије лабораторије, једна у Великој Кладуши са око 100 биљака и једна у Љубљани са више од 800 биљака („Cannabis sativa-L“), опојне дроге марихуана „skunk“.

У БиХ је лишено слободе укупно 8 лица, док су у Р Словенији слободе лишена 2 лица.

Акција хапшења започела је на суђењу у предмету „Рамо Бркић и др.“, јер је С.К. боравио у Р Словенији и током извршења кривичног дјела уредно се појављивао у Суду Босне и Херцеговине.

Операција хапшења је почела оног момента када су С.К. и С.Ш. ушли у судницу, након чега је пронађена лабораторија.

Истрага Тужилаштва БиХ и Тужилаштва Р Словеније се наставља у правцу подизања оптужнице, а осумњичени С.К., С.Ш., З.К., А.Ф., Џ.П., М.К. и М.Г. су испитани у својству осумњичених и за њих је Суду БиХ предложена мјера за одређивање притвора из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц) ЗКП-а.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba