Vijesti

PREDLOŽEN PRIJEDLOG PRITVORA ZA SEDAM OSOBA

21.12.2012. 15:21

Tijekom proteklih mjeseci, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine i Tužiteljstvo Republike Slovenije su vodili zajedničku, paralelnu istragu, protiv većeg broja osoba iz Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, tijekom koje su provođenjem posebnih istražnih radnji identificirali izvršitelje većeg broja kaznenih djela međunarodnog neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U cilju vršenja kaznenih djela, osumnjičene osobe su organizirale proizvodnju opojnih droga u BiH i R Sloveniji, te su nakon prikupljanja dokaza istodobno provedene akcije njihovog hapšenja u Bosni i Hercegovini i R Sloveniji. Prigodom pretresa pronađene su dvije laboratorije, jedna u Velikoj Kladuši sa oko 100 biljaka i jedna u Ljubljani sa više od 800 biljaka („Cannabis sativa-L“), opojne droge marihuana „skunk“.

U BiH je lišeno slobode ukupno 8 osoba, dok su u R Sloveniji slobode lišene 2 osobe.

Akcija hapšenja započela je na suđenju u predmetu „Ramo Brkić i dr.“, jer je S.K. boravio u R Sloveniji i tijekom izvršenja kaznenog djela uredno se pojavljivao u Sudu Bosne i Hercegovine.

Operacija hapšenja je počela onog momenta kada su S.K. i S.Š. ušli u sudnicu, nakon čega je pronađena laboratorija.

Istraga Tužiteljstva BiH i Tužiteljstva R Slovenije se nastavlja u pravcu podizanja optužnice, a osumnjičeni S.K., S.Š., Z.K., A.F., Dž.P., M.K. i M.G. su ispitani u svojstvu osumnjičenih i za njih je Sudu BiH predložena mjera za određivanje pritvora iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c) ZKP-a.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba